Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Понад 4 мільйони гривень застосовано штрафних санкцій до порушників акцизного законодавства

опубліковано 16 вересня 2019 о 10:04

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області інформують, що на початок вересня 2019 року в регіоні , здійснювали роздрібну торгівлю алкогольними напоями та/або тютюновими виробами 2650 господарських одиниць, це 2145 суб‘єктів господарювання. Кількість діючих ліцензій становила 4618. Кількість суб‘єктів, яким видано ліцензії на право роздрібної торгівлі пальним становить 70, на право зберігання пального – 8.

Задля зменшення тіньового обігу підакцизних товарів, фахівцями податкової служби області проведено 154 фактичні перевірки суб’єктів господарювання, які здійснюють реалізацію алкогольних напоїв, тютюнових виробів та інших підакцизних товарів та встановлено 242 порушення вимог чинного законодавства. В результаті застосовано фінансових і штрафних санкцій на загальну суму 3,2 млн. грн.

Окрім того, на підставі матеріалів правоохоронних органів за порушення вимог ст. 153 Закону України від 19.12.1995 року №481/95-ВР в частині заборони продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років застосовано штрафних санкцій на загальну суму 125,8 тис. грн. у 16 випадках.

Найбільш типовими порушеннями, були роздрібна торгівля алкогольними напоями за цінами, нижчими від встановлених мінімальних оптово-відпускних та роздрібних цін – 88 випадків, або 36,4 відсотки встановлених порушень; роздрібна торгівля тютюновими виробами за цінами, вищими за встановлені максимальні роздрібні ціни – 31 випадок; зберігання, транспортування, реалізація алкогольних напоїв та тютюнових виробів без марок акцизного податку встановленого зразка та/або з підробленими марками акцизного податку – 12 випадків;роздрібна торгівля алкогольними напоями та тютюновими виробами без наявності відповідних ліцензій - 16 випадків;порушення вимог ст. 153 Закону України від 19.12.1995 року №481/95-ВР в частині заборони продажу алкогольних напоїв на розлив суб’єктом господарювання без статусу суб’єкта громадського харчування та реалізації цигарок поштучно - 15 випадків;роздрібна торгівля пальним без наявності відповідних ліцензій - 4 випадки.

Крім того, до суб‘єктів господарювання, які здійснюють діяльність в сфері реалізації пального застосовано 1,1 млн. грн. штрафних санкцій за порушення граничних термінів реєстрації акцизних накладних/розрахунків коригування до акцизних накладних в ЄРАН, несплати узгодженої суми грошового зобов‘язання та неподання/несвоєчасне подання декларацій акцизного податку.