Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Герцаївська ДПІ: податківці розповіли платникам як внести зміни до облікової картки платника податків

опубліковано 26 квітня 2024 о 10:36

У центрі обслуговування Герцаївської ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області відвідувачам щоденно надають адміністративні та консультаційно – роз'яснювальні   послуги.
Відтак, податківці Герцаївської ДПІ роз'яснили, що громадян, які змінили облікові дані, (наприклад: зміна місця проживання, зміна прізвища, імені, по батькові, перейменування вулиць, тощо) зобов’язані протягом місяця з дня виникнення таких змін подавати контролюючим органам відомості про зміну таких даних. 
Для того щоб повідомити контролюючі органи про зміну даних фізична особа повинна подати  Заяву про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків (Заява ф. № 5 ДР) або Заяву про внесення змін до окремого реєстру Державного реєстру фізичних осіб – платників податків щодо фізичних осіб, які обліковуються за серією та/або номером паспорта (Заява ф. № 5 ДРП). Для заповнення Заяви використовуються дані документа, що посвідчує особу, та інших документів, які підтверджують зміни таких даних.
Крім того, подати Заяву за ф. № 5 ДР / Заяву за ф. № 5 ДРП платник податків може за допомогою  Електронного кабінету. В електронному вигляді заява за ф. № 5ДР подається через меню «ЕК для громадян»/«Облікова картка фізичної особи – платника податків. Форма 1ДР/Заява про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків. Форма 5ДР » приватної частини Електронного кабінету за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua. 
Для приєднання до заяви ф. №5ДР сканованих копій документів, що посвідчують особу та інших документів, які підтверджують зміни облікових даних, платнику необхідно використати закладку «Додатки» та обрати «Документ довільної форми» (формат файлу pdf/jpeg із обмеженням розміру не більше 2МБ). 
Фахівці податкової служби наголошують, що цей сервіс також дозволяє авторизованим платникам дистанційно переглянути податкові повідомлення – рішення на сплату майнових податків, зареєструвати програмний РРО, подати та переглянути подану звітність, отримати інформацію про стан розрахунків з бюджетом та іншу податкову інформацію.