Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Хотинська ДПІ: податківці на зустрічі із представниками Хотинської міської ради розглянули актуальні питання оподаткування

опубліковано 26 квітня 2024 о 09:44

Начальник Хотинської ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області Наталія Заньковська провела зустріч із працівниками фінвідділу Хотинської міської ради, на якій обговорили питання забезпечення наповнення бюджету громади, вжиття заходів щодо погашення боргів з майнових податків громадянами, які проживають на території громади, важливість легалізації трудових відносин як для найманих працівників так і для бюджету. 

Крім того, Наталія Заньковська нагадала, хто саме повинен подавати декларацію про майновий стан і доходи за 2023 рік, які є способи подання декларації та про право громадян на отримання податкової знижки.  

Також розповіла присутнім про актуальні електронні сервіси ДПС України, зокрема про «Електронний кабінет» та мобільний застосунок «Моя податкова». За допомогою цих сервісів в режимі реального часу можна листуватися з податковою, дізнатися про наявність чи відсутність податкового боргу, подати податкову звітність, переглянути повідомлення рішення на сплату майно. 

Крім того, відвідувачам ЦОПу Хотинської ДПІ фахівці надають кваліфіковані відповіді на актуальні запитання. Зокрема, щодо сплати земельного податку та мінімального податкового зобов'язання; застосування РРО/ПРРО; подання електронної звітності через сервіс «Електронний кабінет». Та нагадали, що з 1 квітня 2024 року у зв'язку з збільшенням розміру мінімальної заробітної плати до 8000 гривень, сума мінімального страхового внеску, яку ФОП сплачує за себе чи за найманого працівника - 1760 гривень.