Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сторожинецька ДПІ: під час проведення тренінгів платникам розповіли як отримати довідку про доходи через Е-кабінет 

опубліковано 26 квітня 2024 о 11:33

Під час проведення навчальних тренінгів провідні фахівці Сторожинецької ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області поінформували платників щодо отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків в електронному вигляді, засвідчених кваліфікованою електронною печаткою ДПС. 

Деталізували, для отримання довідки про доходи необхідно зайти на головну сторінку Електронного кабінету через вебпортал ДПС  України https://tax.gov.ua або набрати в адресному рядку браузеру: https://cabinet.tax.gov.ua

Вхід до приватної частини (особистого кабінету) Електронного кабінету здійснюється після проходження користувачем електронної ідентифікації онлайн з використанням кваліфікованого електронного підпису будь-якого акредитованого центру сертифікації ключів – кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг або через Інтегровану систему електронної ідентифікації – id.gov.ua (MobileID та BankID). 

Після авторизації у розділі «ЕК для громадян» необхідно обрати вкладку «Запит про суми виплачених доходів». У формі Запиту (F1301803) заповнити всі реквізити, підписати особистим ключем, зберегти та відправити запит. 

За результатами обробки запиту до особистого Електронного кабінету надійде «Відповідь про суми виплачених Доходів та утриманих податків з Державного Реєстру фізичних осіб - платників податків», яку отримувач може переглянути, скачати чи роздрукувати. 

Електронний документ, засвідчений кваліфікованою електронною печаткою ДПС, є аналогом паперового документа, виданого контролюючим органом. 

Фахівці Сторожинецької ДПІ наголосили, що послугою можуть скористатися всі без виключення громадяни, а також державні службовці або члени їх сімей при поданні щорічної декларації особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. 

Принагідно платникам нагадали про вчасну сплату податку за землю, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки та про обов’язкове використання РРО/ПРРО платниками, які здійснюють розрахунки за готівку.