Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Під час проведення робочих зустрічей фахівці Хотинської ДПІ обговорюють з платниками нюанси застосування податкових норм

опубліковано 28 березня 2024 о 09:25

У березні 2024 року провідні фахівці Хотинської ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області провели ряд інформаційних зустрічей з платниками податків під час яких роз'яснили порядок заповнення та терміни подання податкової звітності, правильне нарахування та терміни сплати податкових зобов’язань. Особливу увагу звернули на дотриманні порядку заповнення платіжних інструкцій на сплату податків і зборів з метою недопущення виникнення податкового боргу. Також наголосили на дотриманні суб'єктами підприємницької діяльності чинного законодавства про працю, зокрема щодо гарантій оплати праці та недопущенні виникнення  заборгованості з виплати заробітної плати.
Крім того, заступник начальника Хотинської ДПІ Микола Кузик та начальник управління оподаткування фізичних осіб Олена Сивак  провели робочу зустріч з 1-им заступником Хотинської ОТГ Данилом Білецьким. Основна тема діалогу – спільна консолідація заходів, спрямованих на пошук нових джерел наповнень бюджетів, що допоможе забезпечити економічний  та соціальний розвиток громади.
Обговорювались також  питання сплати майнових податків – земельного податку та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення, сплати податкових зобов’язань.
Учасники зустрічі домовились про оптимізацію шляхів співпраці, зокрема щодо погашення податкового боргу та роз’яснення громадянам, що на суму боргу до 3060 грн. податкова вимога не надсилається.
Податківці акцентували на перевагах спілкування з податковими органами в електронному вигляді, зокрема за допомогою сервісу ДПС "Електронний кабінет", мобільного застосунку «Моя податкова».