Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фахівці Сторожинецької ДПІ під час проведення засідання за «круглим столом» обговорили з представниками бізнесу актуальні норми податкового законодавства

опубліковано 26 лютого 2024 о 10:25

Начальник Сторожинецької ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області Василь Курчак під час проведення засідання за «круглим столом» розповів присутнім про порядок декларування доходів, отриманих у 2023 році. Зокрема, про терміни і способи подання декларацій про майновий стан і доходи та наголосив платникам податків на переваги подання декларації про майновий стан і доходи в електронній формі. 
Посадовець акцентував увагу присутніх на зручності застосування електронних сервісів ДПС України, зокрема «Електронного кабінету» та застосунку «Моя податкова» при поданні звітності до податкових органів. За допомогою цих сервісів платники податків мають можливість подати декларації про майновий стан і доходи та іншу податкову звітність, дізнатися про наявність чи відсутність податкового боргу, сплатити податки до бюджету, переглянути повідомлення про нарахування майнових податків. 

Також присутні обговорили застосування РРО та ПРРО суб’єктами господарювання, на відновлення відповідальності за невикористання РРО чи програмних РРО при проведенні розрахункових операцій та на безкоштовне програмне забезпечення ДПС України для роботи з ПРРО.   
Крім того, Василь Курчак нагадав про обов’язкову видачу фіскальних чеків покупцям та необхідність застосування з 01 січня 2024 року платіжних терміналів суб’єктами господарювання у населених пунктах з чисельністю 5 тис осіб, а також дотримання працедавцями вимог чинного законодавства України щодо необхідності оформлення трудових відносин роботодавців з найманими працівниками.