Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Заставнівській ДПІ платникам надають практичну допомогу при заповненні декларації про майновий стан і доходи

опубліковано 22 лютого 2024 о 10:30

Під час проведення інформаційних зустрічей з платниками податків податківці роз’яснюють актуальні питання податкового законодавства та допомагають громадянам користуватися електронними сервісами Державної податкової служби. Зокрема, заповнення та подання податкової декларації про майновий стан і доходи за допомогою сервісу «Електронний кабінет».
Начальник Заставнівської ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області Валентина Євка акцентує, що для зручності при поданні декларації в «Електронному кабінеті» створено електронний сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи», який надає можливість часткового автоматичного предзаповнення декларації. Зокрема, цей сервіс дозволяє сформувати декларацію та подати її до контролюючого органу з копіями первинних документів. Часткове автоматичне предзаповнення декларації здійснюється на підставі облікових даних платника, відомостей про отримані доходи, наявних у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податку, та відомостей про обʼєкти нерухомого чи рухомого майна. 
Також платникам нагадали про граничні строки подання декларації до 1 травня 2024 року у разі обов’язкового декларування доходів, а для отримання податкової знижки – до 31 грудня поточного року.
Крім того, під час проведення інформаційних зустрічей платникам, у яких виникають питання щодо подання звітності в електронному вигляді, надається практична допомога у заповненні декларації за допомогою «Електронного кабінету».
Податківці рекомендують платникам податків користуватись мобільним застосунком «Моя податкова», адже даний застосунок надає можливість в телефоні безкоштовно та швидко отримувати необхідну інформацію. До прикладу: подати Заяву про внесення змін до ДРФО (Форма № 5ДР (Розділ «Послуги»); сплатити грошові зобов’язання з використанням однієї з платіжних систем (вкладка «Переглянути інформацію про стан розрахунків» Розділу «Послуги», вкладка «Мої ППР» розділу «Мої дані»).