Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці  поінформували представників Кельменецької ОТГ про сплату мінімального податкового зобов’язання за 2022 рік

опубліковано 17 березня 2023 о 09:15

Начальник Кельменецької ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області Тетяна Якобуца та заступник начальника Кельменецького відділу податків і зборів з фізичних осіб Сніжана Ізраілек провели для представників громадськості семінар. 

Учасникам розповіли про те, що в поточному році власникам або користувачам земельних ділянок  потрібно сплачувати мінімальне податкове зобов’язання за 2022 рік. Податківці поінформували, як розрахувати мінімальне податкове зобов’язання та за які земельні ділянки його потрібно буде сплачувати. Окремо зауважили, що громадянам цей платіж буде нараховувати податкова служба. Відтак, сплата податку поширюється на власників та користувачів земельних ділянок сільськогосподарського призначення, які розташовані за межами населених пунктів. Не повинні сплачувати податок власники земельних ділянок у населених пунктах чи дачних  та садових кооперативах. 

Під час заходу присутні також обговорили порядок сплати земельного податку та податку на нерухоме майно, проведення звірки платниками податків щодо об’єктів оподаткування. 

Принагідно, податківці акцентували увагу присутніх, що за допомогою сервісу «Електронний кабінет податків» суб’єкти господарювання та громадяни можуть провести звірку щодо об’єктів оподаткування, отримати інформацію про наявність/відсутність податкового боргу, подати звітність, зареєструвати програмний РРО, отримати довідки та іншу необхідну для платника податків інформацію щодо сплати земельного податку та податку на нерухоме майно. 

Також акцентували, у Центрі обслуговування платників податків у податковій інспекції організовано робоче місце. За потреби фахівець ЦОПу може продемонструвати платникам всі етапи роботи в Електронному кабінеті (від отримання КЕП до надсилання податкової звітності).