Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Заставнівська ДПІ: Податкові новації воєнного часу податківці обговорили з підприємцями

опубліковано 26 липня 2022 о 11:44

Тематична зустріч для платників відбулась днями у Заставнівській ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області. Такий захід був присвячений найбільш актуальним змінам податкового законодавства, які ухвалені та вступили у дію у зв’язку із запровадженням воєнного стану.

Начальник Заставнівської ДПІ Валентина Євка детально зупинилась на нормах Закону України № 2260-ІХ від 12.05.2022 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей податкового контролю та адміністрування податків, зборів та єдиного внеску під час дії воєнного, надзвичайного стану».

Посадовець роз’яснила, що даним Законом відновлено камеральні перевірки, необхідні  для забезпечення процесу відшкодування ПДВ та документальні перевірки, що проводяться на звернення платника податків, при реорганізації, припиненні, банкрутстві особи,  перевірки з питань валютного контролю та  при декларуванні платником бюджетного відшкодування та/або від’ємного значення з ПДВ.

Говорили про особливості застосування РРО, щодо особливостей податкового адміністрування податків, зборів та єдиного внеску та легалізації трудових відносин і відповідного рівня заробітної плати.

Також нагадала, що до 1 вересня 2022 року в Україні триває кампанія одноразового (спеціального) добровільного декларування, під час якої громадяни можуть сплатити податок з неоподаткованих доходів за нижчими ставками.

Посадовець акцентувала увагу на важливості сплати податків усіма господарюючими суб’єктами, котрі здійснюють діяльність.