Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Новодністровська ДПІ: податківці та представники місцевого самоврядування обговорили податкові новації в умовах воєнного стану

опубліковано 22 липня 2022 о 10:36

Учасники засідання обговорили податкові новації, що були впроваджені для створення сприятливих умов ведення бізнесу та відновлення економіки країни, та окреслили шляхи подальшої співпраці під час дії воєнного стану.

Начальник Сокирянської ДПІ Алла Заришняк звернула увагу на заходи щодо скорочення боргу та зазначила, що громадяни можуть перевірити інформацію про наявність чи відсутність податкового боргу, скориставшись Електронним кабінетом. Також фізичні особи мають право звернутися до податкової інспекції для проведення звірки даних по нерухомому чи рухомому майну та земельному податку.

Крім цього, нагадала про кампанію одноразового декларування, зокрема хто має право на податкову амністію, які об’єкти можна декларувати, які ставки використовуються для визначення розміру одноразового збору та в які терміни його сплачувати.

А також наголосила, що триває Деклараційна кампанія – 2022. Нагадала про терміни сплати задекларованих зобов’язань фізичними особами та інформувала про переваги сплати податків і зборів через «Електронний кабінет».

Звернула увагу на прийнятий Закон України №2120, який передбачає відновлення проведення фактичних перевірок.

Окремо зауважила про обов’язковість легалізації найманої праці та забезпечення соціальних гарантій для працівників, у тому числі за рахунок виплати заробітної плати в розмірі не менше мінімального та підвищення рівня заробітної плати працівникам.  Адже незадекларована праця позбавляє найманих працівників можливості захисту своїх інтересів, сприяє ухиленню від сплати податків, а відповідно і до ненадходження до бюджету таких потрібних для країни коштів.