Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сторожинецьким платникам про податкову амністію та нові правила роботи з РРО-2022

опубліковано 28 грудня 2021 о 13:23

Днями у Сторожинецькій ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області провели зустріч з представниками бізнесу щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій або програмних РРО з 01 січня 2022 року.

Податківці акцентували, що з початку 2022 року передбачено обов'язкове використання РРО або ПРРО фізичними особами – підприємцями другої-четвертої груп.

Суб’єкти господарювання мають можливість використовувати як апаратний, так і програмний РРО – це може бути програма, чи додаток на смартфон, планшет, комп’ютер, який дозволяє з будь-якого пристрою сформувати розрахунковий документ.

Відповідне програмне забезпечення надається ДПС суб’єктам господарювання безкоштовно. Поряд з безкоштовними ПРРО, платники податків можуть використовувати будь-який РРО чи ПРРО відповідно до своїх фінансових можливостей та функціональних потреб.

Під час зустрічі, податківці розповіли присутнім, хто саме з підприємців зобов’язаний вести товарний облік запасів згідно з Порядком № 496 та як правильно внести перший запис до Форми ведення обліку товарних запасів.  

Принагідно наголосили, що триває кампанія одноразового (спеціального )декларування активів громадян, з яких не були сплачені податки та збори.