Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Сокирянської ДПІ роз’яснюють про добровільне декларування та сплату майнових податків

опубліковано 25 листопада 2021 о 15:48

Податківці Сокирянської ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області продовжують проводити інформаційно - роз’яснювальну роботу з представниками бізнесу та громадськості. Відтак, спілкуючись з платниками фахівці роз’яснюють про податкову амністію, застосування РРО/ПРРО, подання повідомлення за формою 20-ОПП, сплати майнових податків.

Окремо було зазначено, що означає податкова амністія? Це - декларування грошових активів, майна та майнових прав, одержаних чи набутих за рахунок доходів, з яких у порушення вимог законодавства не було сплачено  податки і збори.

Та які активи потрібно декларувати. Серед таких активів: валютні цінності, національна валюта (гривня) і іноземна валюта, права грошової вимоги, нерухоме майно (земельні ділянки, об’єкти житлової і нежитлової нерухомості), об’єкти незавершеного будівництва, рухоме майно, у тому числі транспортні засоби та інше цінне рухоме майно, предмети мистецтва та антикваріату, дорогоцінні метали, дорогоцінне каміння, ювелірні вироби тощо, частки (паї) у майні юридичних осіб, інші корпоративні права, майнові права на об’єкти інтелектуальної власності, цінні папери та/або фінансові інструменти.

Крім того, говорили про особливості застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг. Окремо зупинилися використанні більш сучасних – програмних РРО. Для яких ДПС розробила безкоштовне програмне забезпечення.

Під час зустрічі платники мали змогу отримати відповіді на поставлені запитання.