Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про одноразове декларування розповідали податківці Вижницької ДПІ під час «гарячої лінії»

опубліковано 22 листопада 2021 о 11:03

Днями у Вижницькій ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області відбувся сеанс телефонного зв'язку «гаряча лінія». Темою даного заходу було питання одноразового (спеціального) добровільного декларування.

На запитання платників відповідали: начальник Вижницької ДПІ Андрій Угрин, заступник начальника Вижницької ДПІ Руслан Москалюк, начальник Вижницького відділу податків і зборів з фізичних осіб Микола Пердейчук.

Зокрема, під час спілкування податківці розповіли платникам, що кампанія одноразового (спеціального) добровільного декларування активів громадян триватиме до 1 вересня 2022 року та передбачає сплату збору з одноразового декларування.

Декларація подається виключно через сервіс ДПС «Електронний кабінет».

Скористатися одноразовим декларуванням можуть громадяни – резиденти та нерезиденти України, які були резидентами на момент отримання об’єктів декларування чи на момент нарахування (отримання) доходів, за рахунок яких були отримані об’єкти декларування, і які відповідно до Податкового кодексу України  є чи були платниками податків.

Подання декларації передбачає сплату збору. Його ставки залежать від об’єкта декларування і складають від 2,5% до 9%, є й альтернативні ставки.

Подача такої декларації є правом, а не обов’язком фізичної особи. Декларант звільняється від кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності у випадку декларування таких активів.