Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Легалізація трудових відносин – запорука гідної пенсії

опубліковано 25 червня 2021 о 11:33

За ініціативою Головного управління ДПС у Чернівецькій області, Острицькою об’єднаною територіальною громадою 24 травня 2021 року створено робочу групу з питань дотримання суб’єктами господарювання, що здійснюють свою діяльність  у межах територіальної громади законодавства про працю, земельного та містобудівного законодавства.

Так, нещодавно представниками робочої групи, до складу якої увійшли представники Головного управління ДПС у Чернівецькій області (начальник Новоселицького відділу податків та зборів з фізичних осіб, камеральних перевірок податкової звітності управління податкового адміністрування  фізичних осіб Іван Панчук, головний державний ревізор – інспектор Роман Кукуряк),Управління Державної  праці у Чернівецькій області (головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятості та інших нормативно-правових актів Василь Боячук), заступник старости Острицької об’єднаної територіальної громади Дан Кришмару,  старости сіл Годинівка, Велика Буда та Мала Буда, провели інформаційно-роз’яснювальну роботу серед суб’єктів господарювання, що здійснюють діяльність у сферах торгівлі, громадського харчування та послуг.

Зокрема, працівників цих сфер діяльності попередили про негативні наслідки, які тягне за собою безвідповідальне ставлення до питання працевлаштування, а роботодавців − про можливе застосування санкцій за порушення законодавства про працю.

Попереджено, що з 24 травня  ц.р. розпочата інспекційна робота з питань виявлення неоформлених трудових відносин. Рейди-обстеження з метою недопущення використання найманої праці без укладання трудових договорів належним до законодавства чином на території Острицької об’єднаної територіальної громади будуть здійснюватись і надалі.

Шановні роботодавці! Закликаємо Вас відмовитись від використання праці найманих працівників без оформлення трудових відносин, адже отримання заробітної плати «в конвертах» негативно впливає на стаж роботи та пенсію, яку працівники будуть отримувати в майбутньому.

Для реалізації своїх трудових прав та забезпечення свого майбутнього Ви повинні вимагати від роботодавця легального оформлення трудових відносин, а також регламентацію трудових відносин відповідно до чинного трудового законодавства.