Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Робоча зустріч: наповнення бюджету – запорука сталого розвитку громади

опубліковано 16 червня 2021 о 08:07

Днями відбулась робоча зустріч начальника Новоселицької Державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Чернівецькій області Анжела Паскар  із  головою Магалянської  Степаном Сїнчуком.

Під час зустрічі обговорено питання наповнення місцевого бюджету та недопущення втрат бюджету, забезпечення контролю за повнотою охоплення об'єктів оподаткування на території громади.

Метою зустрічі було налагодження конструктивної співпраці щодо забезпечення надходжень до бюджету громади та прийняття рішень про встановлення ставок податку на землю, орендної плати, податку на нерухоме майно, єдиного податку по  Магалянській територіальній громаді, обміну інформацією.

Обговорили питання виявлення фактів прихованої оренди землі, декларування доходів громадян, легалізації заробітної плати, роботи електронного кабінету, який направлений на вдосконалення взаємодії з електронного обміну інформацією між Державною податковою службою та територіальною громадою.

Також порушувалися проблемні питання щодо справляння податків, зокрема, які виникли при створенні  територіальної громади та у зв’язку з новаціями податкового законодавства щодо сплати земельного податку, податку на нерухомість, ПДФО з оренди паїв, сплати податку підприємствами та сільськогосподарськими підприємствами.

Крім того, обговорили питання своєчасного прийняття рішень сесій громади по встановленню ставок та податкових пільг із сплати місцевих податків та/або зборів. Про що повідомити згідно Порядок надання контролюючим органам в електронному вигляді інформації щодо ставок та податкових пільг із сплати місцевих податків та/або зборів, який затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 28.12.2020 № 1330.

Під час робочої зустрічі, яка тривала у форматі конструктивного діалогу, вирішено й надалі співпрацювати задля вирішення проблемних питань та забезпечення надходжень до бюджету громади та дотримання бюджетного законодавства.