Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сторожинецьке управління: надходження єдиного внеску до бюджету становить майже 228, 3 млн гривень

опубліковано 02 вересня 2020 о 14:52

За січень - серпень 2020 року від платників податків Сторожинецького та Глибоцького районів надійшло до бюджету 228 279,3 тис.гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, в тому числі  за серпень  місяць  поточного року – 26 964,25 тис.гривень.

Сторожинецьке управління  ГУ ДПС у Чернівецькій області наголошує, що відповідно до ст. 9 Закону України від 08 липня 2010 року № 2464-VІ «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» із змінами та доповненнями, єдиний внесок підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника. Внесок, нарахований за календарний квартал, сплачується до 20 числа місяця, що настає за звітним кварталом. За несплату (неперерахування) або несвоєчасну сплату (несвоєчасне перерахування) єдиного внеску на платників, які допустили зазначене порушення, накладається штраф та на суму недоїмки нараховується пеня.

Нагадуємо, що Законом України № 533 від 17.03.2020 р. «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)»тимчасово за періоди з 1 березня по 31 травня 2020 року звільняються від нарахування та сплати єдиного внеску «за себе» фізичні особи – підприємці, у тому числі ті, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, члени фермерських господарств та особи, які займаються незалежною професійною діяльністю. Разом з тим, такі особи можуть прийняти рішення про нарахування, обчислення та сплату єдиного внеску за періоди з 1 березня по 31 травня 2020 року в розмірах та порядку, визначених цим Законом. У такому разі інформація про сплачені суми зазначається у звітності про нарахування єдиного внеску за звітний період, визначений для таких осіб цим Законом.

Також Законом звільнено фізичних осіб-підприємців та осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, від сплати ЄСВ за себе з 1 березня по 31 травня 2020 року та продовжено строк незастосування штрафних санкцій за порушення сплати ЄСВ та несвоєчасне подання звітності з ЄСВ з 1 березня по останній календарний день місяця (включно), в якому завершується дія карантину.