Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Новоселицьке управління : завдяки співпраці роботодавців та податкових органів надійшло 190 мільйонів гривень сплаченого ЄСВ

опубліковано 09 грудня 2019 о 10:17

Як повідомили у Новоселицькому управлінні ГУ ДПС у Чернівецькій області, за січень - листопад  2019 року роботодавці Новоселиччини та Герцаївщини сплатили 190 мільйонів 96 тисяч гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Темпи росту сплати ЄСВ перевищують рівень надходжень минулого року на 20 відсотків, а це – 31660,6 тис. грн. гривень.

За словами начальника Новоселицького управління Яни Габовди, зростання надходжень з ЄСВ відбулося завдяки  сумлінності платників  області та якісному адмініструванню податків, сервісному обслуговуванню платників, а також проведенню цілеспрямованої роботи з роботодавцями щодо підвищення рівня оплати праці найманим працівникам, вжиттю заходів з детінізації доходів та легалізації зайнятості населення.

Адже, ухиляючись від офіційного укладання трудових відносин, виплачуючи заробітну плату «в конвертах», роботодавець фактично позбавляє працівника захисту своїх трудових прав. А це і право на основну та додаткову відпустки, і на оплату лікарняного, на отримання допомоги при травмуванні у разі нещасного випадку на виробництві, на дотримання встановленої законодавством норми тривалості робочого часу, отримання допомоги по безробіттю залежно від страхового стажу та безліч інших.

А головне – через несплату єдиного соціального внеску і податків наймані працівники втрачають страховий стаж та можливість одержання заробленої пенсії за віком, через інвалідність та в інших випадках, передбачених законодавством, адже пенсію буде призначено тільки з офіційно нарахованої суми заробітної плати.