Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Суб’єкти господарювання та громадяни території обслуговування Сторожинецького управління ГУ ДПС у Чернівецькій області заборгували територіальним громадам понад 18,2 мільйони гривень податків

опубліковано 21 жовтня 2019 о 15:13

Про це поінформував в.о. начальника Сторожинецького управління податкової служби краю Володимир Петкович. За його словами наявність податкової заборгованості з платежів до місцевих бюджетів негативно впливає не тільки на забезпечення наповнення бюджету, але й на розвиток територіальних громад районів.

За оперативними даними у Сторожинецькому та Глибоцькому районах, на початок жовтня поточного року, найбільші суми боргу рахуються перед бюджетом у наступних територіальних громадах, зокрема ,  Сторожинецька ОТГ - 2236,8 тис.грн., в тому числі борг з податку на нерухоме майно становить 407,5 тис.грн., земельному податку – 219,4 тис.грн. та з орендної плати – 756,1 тис.грн.; Глибоцька ОТГ - 1323,7 тис.грн., в тому числі борг з податку на нерухоме майно становить 249,6 тис.грн., земельному податку – 864,2 тис.грн. та з орендної плати – 32,7 тис.грн.;. Волокська ОТГ - 941,6 тис.грн., в тому числі борг з податку на нерухоме майно становить 486,3 тис.грн. та земельному податку – 456,5 тис.грн.;. Великокучурівська ОТГ -  904,6 тис.грн., в тому числі борг з податку на нерухоме майно становить 537,4 тис.грн., земельному податку – 56,8 тис.грн. та з орендної плати – 60,4 тис.грн.;. Чудейська ОТГ - 163,9 тис.грн., в тому числі борг з податку на нерухоме майно становить 63,9 тис.грн., земельному податку – 58,6 тис.грн. та з орендної плати – 4,5 тис.грн.

Суб’єкти господарювання  та громадяни найчастіше потрапляють  до списку «боржників» через несплату майнових податків, а саме податку на нерухоме майно відмінене від земельної ділянки, земельного податку та орендної плати за землю.

Серед платників податків із найбільшими сумами боргу з майнових податків:

ТОВ «Сторожинецький завод продовольчих товарів» - 659,9 тис.грн. ( борг з орендної плати); ТОВ «Глобал-Імоб» - 360,6 тис.грн. ( борг із земельного податку з юридичних осіб);  Жижиян Ігор Андрійович – 162,2 тис.грн. (борг з орендної плати); Вакарюк Майя Дмитрівна – 137,1 тис.грн. (борг з податку на нерухоме майно); Ляхомський Дмитро Миколайович – 137,2 тис.грн. (борг із земельного податку з фізичних осіб); ТОВ « Виробничо-комерційний центр «Посейдон» - 60,4 тис.грн. ( борг з орендної плати); Лавренюк Марина Василівна - 53,7 тис.грн. (борг з податку на нерухоме майно).

Також Володимир Петкович звертає увагу громадськості, що податківці з метою забезпечення дотримання чинного податкового законодавства відкриті для співпраці як з платниками податків так і з органами місцевого самоврядування.

Серед приорітетів належне оформлення трудових відносин з найманими працівниками, оподаткування доходів фізичних осіб, що надають послуги з обробітку землі, обмолоту та збору урожаю, перевезення пасажирів, будівельних та інших робіт, здачі в оренду рухомого та нерухомого майна, обробки деревини.