Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Кельменецька ДПІ: під час зустрічей податківці розповіли платникам про переваги використання електронних сервісів ДПС

опубліковано 23 лютого 2023 о 10:03

Фахівці Кельменецької ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області провели зустрічі з платниками, під час яких поінформували про можливості сервісу «Електронний кабінет» та застосування норм податкового законодавства.

Відтак, начальник Кельменецької ДПІ Тетяна Якобуца розповіла платникам про те, що розпочалась кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2022 року та зазначила умови, за яких подання декларації про майновий стан і доходи є обов’язковим. 

Також нагадала, що 1 березня 2023 року завершується  кампанія з одноразового декларування, під час якої громадяни мають можливість легалізувати активи при придбанні яких не були сплачені податки або сплачені не в повному обсязі та розповів, які активи підлягають декларуванню і які терміни сплати одноразового збору.

Водночас звернула увагу, що заповнити декларацію та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді можна за допомогою сервісу «Електронний кабінет».

Крім того, акцентувала, що тимчасово, на період до припинення або скасування воєнного, надзвичайного стану на території України, з метою захисту прав платників, збереження та захисту даних надання електронних сервісів та приймання електронних документів від платників податків здійснюються у робочі дні з 8 години до 20 години.

Заступник начальника Альбіна Радомська розповіла про нові форми податкової звітності та продемонструвала на практиці, як саме проходить процес подання декларації, за допомогою яких програм формується, підписуються та відправляється податкова звітність.

Фахівець Кельменецької ДПІ Оксана Кушнір пояснила відвідувачам ЦОПу, хто з платників може скористатись податковою знижкою та який перелік документів потрібно подати разом з декларацією про майновий стан і доходи.