Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Новоселицькій ДПІ платникам розповіли про нюанси подання податкової звітності

опубліковано 23 лютого 2023 о 09:44

У Центрі обслуговування платників Новоселицької ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області  податківці провели для платників податків семінар – тренінг. Під час тренінгу поінформували про порядок заповнення та подання податкової звітності фізичними особами - платниками єдиного податку І та ІІ груп, декларації про майновий стан громадянами, які отримали неоподатковувані доходи у 2022 році та подання спеціальної одноразової декларації.

 Відтак, платникам розповіли, що за допомогою Електронного кабінету можна не лише надіслати податкову звітність, а й сплатити податки, переглянути інформацію про розрахунки з бюджетом, надати запити на отримання довідки про відсутність заборгованості чи інших даних, отримати інформацію із загальнодоступних реєстрів. 

Податківці зауважили, що з початку 2023 року розпочалась кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2022 року та зазначили умови, за яких подання декларації про майновий стан і доходи є обов’язковим. Водночас податківці підкреслили, що заповнити декларацію та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді можна за допомогою сервісу «Електронний кабінет».

Крім цього повідомили, що громадяни можуть подати одноразову декларацію через Електронний кабінет. Деталізували, які активи підлягають одноразовому декларуванню, за якими ставками вони оподатковуються та як розрахувати суму одноразового збору, що підлягає сплаті до бюджету. Водночас зауважили, що реалізувати своє право на податкову амністію громадяни можуть до 1 березня  2023 року.

 Фахівці ЦОПу відповіли на всі запитання платників та надали практичну допомогу у заповнення податкової звітності.