Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про податкові зміни розповідали платникам податківці Вижницької ДПІ

опубліковано 30 січня 2023 о 10:46

Начальник Вижницької ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області Андрій Угрин провів робочу зустріч з платниками податків щодо застосування РРО/ПРРО та правильності подання податкової звітності. Зупинився також на новаціях податкового законодавства та дотримання вимог трудового законодавства.

Зокрема, поінформував про розміри мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що діють у 2023 році. Також ознайомив присутніх із зміною з нового року суми єдиного податку для підприємців, які перебувають на спрощеній системі оподаткування 1 і 2 групи, та збільшення допустимого річного доходу для «єдинників» на 2023 рік.

Крім того, розповів про зміни у формах  звітності, зокрема, декларації про майновий стан і доходи, яка затверджена наказом Мінфіну України від 17.05.2022 року №143. Звернув увагу на подання Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску за новою формою.

Також нагадав про розпочату кампанію декларування громадянами доходів, одержаних впродовж 2022 року, яка триватиме до 1 травня 2023 року, кампанію добровільного декларування громадянами активів, яка триватиме до 1 березня 2023 року, та розказав про переваги подання річної звітності в електронній формі.