Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Буковинські податківці провели зустріч зі студентами - юристами Чернівецького національного університету

опубліковано 09 травня 2024 о 12:24

Сьогодні, буковинські податківці зустрілися зі студентами 3 курсу спеціальності «Право» юридичного факультету Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. Також в заході взяли участь Лідія Вдовічена - кандидат юридичних наук, доцент кафедри публічного права та Лідія Нестеренко – асистент кафедри публічного права.

У вітальному слові до учасників заходу заступник начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Микола Загарюк наголосив, що податкова служба - сервісний орган, який пропонує платникам податків якісний податковий супровід та зручний формат спілкування. Поділився здобутками податкового відомства Буковини та зауважив про сумлінну сплату податків платниками в умовах воєнного стану.

Також розповів студентам про основні сучасні напрямки роботи податківців: адміністрування податків, зборів та неподаткових платежів; про популяризацію електронних сервісів ДПС; про всебічний, якісний і неупереджений розгляд звернень громадян податківцями. Крім того наголосив на значимості та престижності професії юриста, й для податкової служби зокрема. Зазначив, що у студентів є можливість працевлаштуватися до податкової служби та поруч з досвідченими фахівцями - податківцями отримати повноцінні практичні знання.

Начальник управління електронних сервісів Віктор Гетьман детально ознайомив молодь з електронними сервісами ДПС, що є незамінними й зручними в сучасних умовах. Зазначив, що найпопулярніші сервіси це «Електронний кабінет» та загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс (ЗІР). Е-кабінет дає можливість платнику утриматись від особистого відвідування центру обслуговування платників і у зручний час вирішити свої питання. ЗІР - інформаційний ресурс, який надає можливість платникам податків мінімізувати витрати часу на отримання інформації і самостійно ознайомитись із відповідями на запитання щодо оподаткування.

Поінформував про сучасні нововведення, зокрема про застосунок «Моя податкова», за допомогою якого платники податків мають можливість листуватися з податковою, подавати податкову звітність, отримати інформацію про стан розрахунків з бюджетом, довідку про суми отриманих доходів та сплачених податків, переглянути повідомлення-рішення на сплату майнових податків, тощо.

Ще однією з тем для обговорення - порядок отримання податкової знижки. Начальник управління оподаткування фізичних осіб Володимир Петкович зосередив увагу молоді на основних видах витрат, які надають право на отримання податкової знижки. Окреслив вимоги до порядку заповнення декларації про майнових стан і доходи та комплекту документів, які надаються для підтвердження витрат за навчання. 

Крім того, для студентів провели екскурсію в Центрі обслуговування платників при Чернівецькій ДПІ та ознайомили з роботою ЦОПу, переліком адміністративних послуг, що надаються податковою службою.

На завершення зустрічі податківці побажали студентам успішного навчання, досягнення поставлених цілей та стати у майбутньому сумлінними платниками податків.

ФОТО ЗАХОДУ