Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Комунікація з молоддю: професійно та цікаво податківці розповіли студентам про майнові податки

опубліковано 14 березня 2024 о 15:59

Сьогодні, за ініціативи викладача освітнього компоненту «Оподаткування» Яни Бистрицької відбулася пізнавальна зустріч студентів Чернівецького фахового коледжу бізнесу і харчових технологій здобувачів освіти спеціальності «Облік і оподаткування». В заході також взяла участь голова циклової комісії, гарант ОПП «Облік і оподаткування» Олена Колот.

Представником стейкхолдера податкової служби на заході була ГДІ сектору інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Чернівецькій області Світлана Скриндіца.

Фахівець податкової служби розповіла про важливість сплати майнових податків для забезпечення фінансової стабільності громад, про взаємодію податкових органів з територіальними громадами щодо проведення інвентаризації об’єктів оподаткування, обміну інформацією щодо суб’єктів сплати майнових податків та проведення звірки з контролюючим органом.

Студенти в деталях дізналися про особливості нарахування та сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки; транспортного податку; плати за землю, єдиного та туристичного податку. 

Також виступаюча ознайомила присутніх з функціоналом роботи сайту ДПС у Чернівецькій області. Зокрема інформувала про те, що з  інформацією щодо ставок податків, зборів, встановлених кожним органом місцевого самоврядування в Україні, можна ознайомитись на офіційному вебпорталі ДПС у рубриці «Ставки місцевих податків та зборів» за посиланням: https://tax.gov.ua/zakonodavstvo/podatki-ta-zbori/stavki-mistsevih-podatkiv-ta-zboriv/.    

Задля полегшення сприйняття та розуміння інформації, виступ супроводжувався презентацією тематичної інфографіки.

Захід пройшов у форматі конструктивного діалогу, адже учасники зібрання жваво дискутували щодо окремих норм застосування податкового законодавства.  Також слухачі отримали змістовні відповіді на свої запитання.

Насамкінець Світлана Скриндіца підкреслила - податківці завжди раді спілкуванню з молодим поколінням, оскільки готові ділитися з ними своїми знаннями та досвідом.

Та акцентувала, що по-справжньому міцною і могутньою наша держава стане лише тоді, коли кожен громадянин буде свідомо, вчасно і в повному обсязі сплачувати податки та збори.