Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Заставнівська ДПІ: податківці під час проведення засідання за «круглим столом» розповіли про практичне застосування норм податкового законодавства

опубліковано 04 березня 2024 о 12:57

Начальник Заставнівської ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області Валентина Євка взяла участь у засіданні за «круглим столом» спільно з  працівниками Заставнівського центру зайнятості населення та «новоствореними» приватними підприємцями. 

Під час проведення засідання  Валентина Євка розповіла присутнім про деякі особливості сплати податків та єдиного соціального внеску під час воєнного стану. Нарахування єдиного податку відбувається в автоматичному режимі і відображається в Електронному кабінеті платників. 

Акцентувала, що використання електронних сервісів податкової служби дозволяє платникам оперативно вирішити чимало питань, адже таким форматом взаємодії можна скористатись цілодобово, як з персональних комп’ютерів, так і з смартпристроїв. 

Зокрема, у приватній частині Електронного кабінету платнику надано можливість:

відправити до будь-якого контролюючого органу листа в електронному вигляді (меню «Листування з ДПС»); 

доступу до особистої інформації, зокрема реєстраційних та облікових даних (меню «Облікові дані»), даних інтегрованих карток (меню «Стан розрахунків з бюджетом»), переліку отриманих документів та поданої звітності платника податків (меню «Вхідні/вихідні документи»); 

переглянути стан розрахунку з бюджетом (меню «Стан розрахунків з бюджетом»); 

надіслати запити на отримання інформації, заяви на реєстрацію платником окремих податків, отримати витяги з реєстрів та ін.

Провідні фахівці Заставнівської ДПІ, які були присутні на заході, ознайомили учасників засідання, хто з підприємців «єдинників» зобов'язаний застосовувати РРО/ПРРО, а хто звільнений від застосування. Та поінформували про розміри штрафів за порушення законодавства при здійсненні готівкових розрахунків.   Також роз’яснили хто з платників має вести облік товарних запасів та підтверджувати походження товарів документами.

Крім того, Валентина Євка розповіла присутнім про деклараційну кампанію – 2024, яка розпочалася з 1 січня цього року. Поінформувала, хто повинен подавати декларацію про майновий стан і доходи за 2023 рік, які є способи подачі декларації та хто має право на отримання податкової знижки. 

Посадовиця акцентувала, у разі потреби платники можуть звертатись за додатковою інформацією та практичною допомогою до центру обслуговування платників Заставнівської ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області:  м.Заставна,вул.Бажанського,16.