Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Новодністровська ДПІ: під час робочої зустрічі податківці обговорюють  важливі питання податкового законодавства, наповнення бюджету та легалізації найманих працівників

опубліковано 27 лютого 2024 о 14:39

Начальник Новодністровської ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області Алла Заришняк взяла участь у спільній робочій зустрічі з представниками центру зайнятості та фахівцями територіального управління з питань праці, а також з представниками суб’єктів підприємницької діяльності.

На зустрічі обговорювалось питання щодо своєчасності та повноти сплати заробітної плати, соціальних виплат, наповнення місцевого бюджету у 2024 року, легалізації заробітної плати та зайнятості населення. 

Користуючись нагодою, під час виступу Алла Заришняк поінформувала присутніх про початок кампанії щорічного декларування доходів громадян, яка розпочалась з 1 січня 2024 року та триватиме до 1 травня 2024 року. Зокрема, деталізувала – хто зобов'язаний декларувати свої доходи та в які терміни необхідно подати декларацію про майновий стан і доходи. Також нагадала, для ФОП 2-3 груп, що працюють в сфері роздрібної торгівлі, послуг населенню, громадського харчування тощо та приймають оплати готівкою, платіжними картками, жетонами тощо, застосування РРО/ПРРО є обов'язковим з 1 січня 2022 року.

Крім того розяснила, що під час воєнного стану Державна податкова служба України дає можливість платникам спілкуватися та отримувати інформацію у будь якому зручному та безпечному для них місці. Тобто, користуючись електронним застосунком «Моя податкова», сервісом «Електронний кабінет», можна не тільки формувати та передавати до ДПС податкову звітність, переглядати картки особового рахунку по кожному податку, а ще й отримувати весь комплекс податкових адміністративних послуг, повністю виключивши необхідність особистого відвідування інспекції.

Однак, у разі потреби платники можуть звертатись за додатковою інформацією та практичною допомогою до центру обслуговування платників Новодністровської ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області:  м. Новодністровськ, м.р. Сонячний, 27"а".