Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відбулась робоча зустріч податківців з представниками Тарашанської ОТГ та бізнесом щодо легалізації найманої праці

опубліковано 21 лютого 2024 о 11:29

Днями, начальник Новоселицького відділу податків і зборів  з фізичних осіб та проведення камеральних   перевірок управління оподаткування фізичних осіб  Головного управління ДПС у Чернівецькій області Іван Панчук провів робочу зустріч з представниками Тарашанської ОТГ та представниками ТОВ «Безпека Девелопмент». Основною темою зустрічі було питання щодо дотримання підприємствами законодавства про працю, легалізацію робочих місць, недопущення виплати заробітної плати у розмірі, меншому за встановлений законодавством рівень. 

Іван Панчук відзначив, офіційне працевлаштування – це значний вклад у підтримку економіки країни та безпосередня допомога нашим захисникам. Та нагадав присутнім, що будь-яка форма укладання трудового договору, зобов’язує роботодавця видати Наказ про прийом на роботу працівника та надати до податкової служби відповідне повідомлення про працевлаштування особи до початку виконання нею трудових обов’язків. Власне, наявність наказу про прийом на роботу та згадане повідомлення і є підтвердженням для працівника його офіційного працевлаштування.

Посадовець та представники громади були одностайні у думці, що тільки спільна робота забезпечить додаткові надходження до місцевого бюджету за рахунок податку на доходи фізичних осіб.

Крім того, податківець проінформував присутніх про можливість використання електронних сервісів ДПС, зокрема Електронного кабінету платника та мобільного застосунку «Моя податкова», за допомогою яких в режимі реального часу можна листуватись з податковою, дізнатися про наявність чи відсутність податкового боргу, подати податкову звітність, сплатити податки до бюджету, проінформувати про факти ухилення від сплати податків.

Також, нагадав про початок деклараційної кампанії та роз’яснив, що обов’язок подати податкову декларацію про майновий стан і доходи виникає у громадян, які у 2023 році отримували доходи не від податкових агентів, тобто з таких доходів не були сплачені податки.