Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Роз’яснювальний тур: про важливість своєчасної та повної сплати податків і зборів на підтримку громади і держави йшлося під час зустрічі податківців з бізнесом  Хотинської громади

опубліковано 19 січня 2024 о 12:02

18 січня 2024 року фахівці Головного управління ДПС у Чернівецькій області за сприяння органів місцевого самоврядування зустрілися з представниками бізнесу, які провадять свою діяльність на Хотинщині.

Зустріч відбулася за участі першого заступника Хотинського міського голови Данила Білецького.

Модератором даного засідання був начальник управління оподаткування фізичних осіб Головного управління ДПС у Чернівецькій області Володимир Петкович.

Предметом зустрічі були питання : дотримання роботодавцем законодавства щодо оформлення трудових відносин з найманими працівниками, виплата офіційної зарплати, відображення обліку результатів діяльності без мінімізації та здійснення підприємницької діяльності лише зареєстрованим особам.

Під час вступного слова Данило Білецький акцентував, що бюджет потребує податків як для фінансування бюджетної сфери та розвитку громади, так і для утримання ЗСУ. Кожен з нас має працювати пліч-о-пліч задля Перемоги і звичайно, щоб не порушувати Закон необхідно легалізувати свою діяльність у всіх сферах.

Володимир Петкович продемонстрував присутнім грунтовний аналіз діяльності бізнесу регіону та інфографіку щодо середньої зарплати у всіх галузях  та кількості найманих працівників. Виступаючий зазначив що середня зарплата на Хотинщині нижча у два або три рази ніж у інших регіонах.

Також посадовець звернув увагу, що є представники бізнесу у яких немає найманих працівників, або їх кількість не може забезпечувати нормального процесу роботи.

Бізнесу озвучено План спільних дій та запропоновано терміново переходити для ведення підприємницької діяльності у правове поле.

Не залишили під час дискусії і питання обов’язкового застосування РРО/ПРРО та фіскалізації всіх розрахунків.

Також нагадали присутнім які доходи підлягають декларуванню в рамках Деклараційної кампанії – 2023.