Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Робота з молоддю : податківці знайомили студентів коледжу з електронними сервісами

опубліковано 07 грудня 2023 о 13:33

Під час відвідин Головного управління ДПС у Чернівецькій області студенти третього курсу спеціальностей «Облік і оподаткування» та «Фінанси, банківська справа та страхування» Чернівецького фахового коледжу технологій та дизайну дізналися про особливості роботи податкової служби та електронних сервісів.

Найперше студенти відвідали ЦОП ДПІ у м. Чернівцях, під час екскурсії начальник управління електронних сервісів Віктор Гетьман відмічав, що поряд з електронними сервісами, послуги платникам податків надаються у ЦОПах. Таких центрів на Буковині функціонує 13. В них платникам податків надаються інформаційні, консультаційні та адміністративні послуги, здійснюється приймання звітності та вхідної кореспонденції.

Після завершення екскурсії студенти прослухали лекцію та переглянули презентаційні матеріали про всі електронні сервіси ДПС.

Віктор Васильович детально розповів про застосування електронних сервісів ДПС, зокрема нових інноваційних можливостей Електронного кабінету платника та застосунок «Моя податкова», за допомогою яких платники податків можуть листуватися з податковою, подавати податкову звітність, отримувати інформацію про стан розрахунків з бюджетом, довідку про суми отриманих доходів та сплачених податків, переглянути повідомлення - рішення на сплату майнових податків, подати декларацію про майновий стан і доходи для отримання податкової знижки за навчання тощо.  

Крім того, звернув увагу на можливості чат-боту  «Stop Violation», «InfoTAX» телеграм-боту «SKARGA KPR DPS» та запропонував учасникам заходу спробувати протестувати сервіс «Моя податкова», зазначивши, що це простий і зручний інструмент для отримання електронних послуг від податкової служби.

На завершення зустрічі Віктор Гетьман побажав студентам відмінних оцінок у їх залікових, здобути фахові знання та стати у майбутньому сумлінними платниками податків. Беззаперечної Перемоги над ворогом і життя під мирним небом! 

Фотоматеріали по темі