Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Студенти економічного факультету Чернівецького національного університету відвідали ДПС Буковини

опубліковано 12 травня 2023 о 15:20

Сьогодні,  до Центру обслуговування платників Головного управління ДПС у Чернівецькій  області завітали студенти економічного факультету Чернівецького національного університету ім. Юрія Федьковича, щоб дізнатись про роботу податкової служби. 

У вступному слові заступник начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Микола Загарюк акцентував - знання, які отримують студенти під час навчання стануть в нагоді у професійній діяльності, адже молодь, яка розуміє важливість знання податкового законодавства завжди демонструє свідому громадську позицію та прагне, щоб наша держава розвивалась.

Також посадовець ознайомив студентів з напрямками роботи структурних підрозділів, розповів про функції та завдання податкової служби. 

Крім того, майбутнім економістам розповіли про порядок застосування реєстраторів розрахункових операцій, впровадження новітніх програм РРО, про системи оподаткування, види податків, особливості адміністрування деяких з них та про  особливості сплати податків під час воєнного стану.

Екскурсію для студентів та про особливості роботи Центру обслуговування розповів начальник Чернівецької ДПІ Сергій Безкровний. Посадовець поінформував молодь про послуги, які надаються платникам податків. Зокрема,  розповів про використання електронних сервісів ДПС, а саме Електронний кабінет, який дає можливість отримувати необхідні послуги дистанційно та подавати звітність в електронному вигляді.

Цікавою та актуальною для студентів була інформація про податкову знижку, яку можна отримати за результатами попереднього року. Заступник начальника відділу Сергій Кішкан пояснив механізм отримання податкової знижки на навчання та перелік документів, які необхідні для її отримання. Його лекція супроводжувалась візуалізацією інформації на слайдах.

Студенти висловили вдячність буковинським податківцям  за проведений захід, який став для них успішною нагодою розширити свій світогляд щодо ролі податків та податкової служби.