Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сторожинецька ДПІ: під час робочих зустрічей про актуальні податкові зміни та переваги подання звітності в електронному вигляді

опубліковано 27 січня 2023 о 10:55

Фахівці Сторожинецької ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області постійно проводять для платників податків інформаційно – роз’яснювальні заходи, зокрема: робочі зустрічі, тренінги, практикуми. Також відвідувачам центрів обслуговування платників надається практична допомога у заповненні податкової звітності.

Відтак, у січні відбулись чергові зустрічі з платниками, під час яких фахівці Сторожинецької ДПІ поінформували платників податків про новації та діючі норми податкового законодавства, які регулюють питання зміни розміру мінімальної заробітної плати з 01.01.2023 року, розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб і, відповідно, зміни сум єдиного податку для суб’єктів господарювання, які перебувають на спрощеній системі оподаткування (1 та 2 групи).

Також податківці акцентували про переваги електронного звітування з використанням сервісу «Електронний кабінет платника».

В ході спілкування податківці роз’яснили платникам особливості заповнення декларації за 2022 рік фізособами – єдинниками першої – третьої груп, а також практично продемонструвала, як саме проходить процес електронного звітування, за допомогою яких програм формуються, підписуються та відправляються звіти, яка роль в даному процесі відведена електронному цифровому підпису.

Крім того, фахівці податкової служби розказали платникам про застосування інших норм податкового законодавства. Зокрема, про особливості одноразового добровільного декларування, застосування ставок збору з одноразового декларування, а також про те, що триває кампанія декларування доходів громадян, отриманих ними у 2022 році.