Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Новоселицької ДПІ провели з платниками засідання за «круглим столом»

опубліковано 21 листопада 2022 о 09:54

Днями начальник Новоселицької ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області Анжела Паскар провела засідання «круглого столу» з платниками податків. В засіданні прийняли участь провідні спеціалісти – Наталія Габа та Дмитро Одажіу.

У ході зустрічі було розглянуто ряд питань щодо вирішення проблемних питань у забезпеченні надходжень до місцевого бюджету, пошуку додаткових резервів, зменшення податкової заборгованості.

Дмитро Одажіу звернув увагу присутніх на залучення до декларування доходів громадян, які надають послуги з обробітку землі та збору урожаю власною сільськогосподарською технікою, а також декларування доходів громадян, які самостійно обробляли власні земельні ділянки  чи паї загальною площею понад 2 га та отримали доходи, які підлягають оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб та військовим збором. Податківець наголосив, що робота у напрямку залучення таких громадян до оподаткування позитивно впливатимуть на стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури.

Анжела Паскар зауважила, що велику частку в надходженнях до бюджету громади складає податок на доходи фізичних осіб, плата за землю та податок на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки, та звернув увагу на проведення аналізу сплати податків від суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність на території населеного пункту, та забезпеченні контролю за надходженням таких податків, від яких залежить соціально-економічний розвиток громади.

Посадовиця також нагадав присутнім, що одним із джерел наповнення місцевих бюджетів є легалізація неоподаткованих в минулому активів в рамках дії податкової амністії та повідомив, що  для легалізації неоподаткованих активів тепер громадяни мають ще більше часу, адже податкову амністію продовжено до 1 березня 2023 року. Обговорили й питання застосування РРО/ПРРО.

Наталія Габа розповіла присутнім про електронне адміністрування ПДВ. Зокрема, роз’яснила присутнім  зміни до Постанови № 1165 від 11.12.19 р «Про затвердження порядків з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних» та відповіла на всі поставлені запитання.

Засідання відбулось у форматі активного діалогу, оскільки платники мали можливість поставити запитання, які їх найбільше цікавлять та отримати від податківців фахові відповіді.