Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Під час зустрічі з продавцями пального йшлося про недопущення «податкових ризиків»

опубліковано 23 листопада 2021 о 16:55

Сьогодні у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області відбулася зустріч з представниками бізнесу, які здійснюють роздрібну продаж пального на території області. Захід проведено за участі заступниці податкової служби області Чернівчан Наталії та директора Департаменту фінансів Чернівецької ОДА Дякової Анжели.

У своєму виступі Наталія Чернівчан наголошувала, що ринок продажу пального знаходиться під пильною увагою усіх контролюючих органів, але мета сьогоднішньої зустрічі проаналізувати помилки, щоб позбутися усіх «податкових ризиків».

Також звернула увагу присутніх на основних видах податкових порушень, зазначивши, що найпоширенішим порушеннями при продажу пального є неправильне відображення у фіскальних чеках кодів УКТЗЕД.

Посадовиця також наголосила на необхідності проведення звірки КОАТУУ в усіх зареєстрованих РРО, ліцензіях на роздрібну продаж пального та повідомлення про об’єкти оподаткування за формою № 20 -ОПП.

Також, одним із питань, яке розглядалося під час зустрічі, стало аналіз причин зменшення обсягів реалізації пального по окремих територіальних громадах, що відповідно призвело до зменшення частки зарахування до загального фонду місцевих бюджетів територіальних громад акцизного податку. Про це вела розмову директор Департаменту Чернівецької ОДА Дякова Анжела.

Начальник управління контролю за підакцизними товарами Донець Наталія презентувала аналіз результатів діяльності суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю пальним за 10 місяців 2021 року.

Про результати контрольно- перевірочної роботи по платниках,  що здійснюють діяльність у сфері продажу ПМП розповів начальник управління податкового аудиту Мудрицький Володимир.

Під час сьогоднішньої зустрічі представники бізнесу мали змогу озвучити свої нагальні запитання та отримати на них відповіді.

Користуючись нагодою Наталія Василівна нагадала, що триває податкова амністія та звернула увагу на її основні нюанси.