Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Кельменецькі податківці співпрацюють з бізнесом та активом громад

опубліковано 22 листопада 2021 о 11:21

З метою обговорення шляхів наповнення місцевих бюджетів відбулась зустріч між податківцями Кельменецької ДПІ, представниками бізнесу, сільськогосподарськими товаровиробниками та органами місцевого самоврядування Лівинецької територіальної громади Дністровського району. Представниками від податківців були начальник Кельменецької ДПІ Тетяна Якобуца, заступник начальника ДПІ Альбіна Радомська та заступник начальника Кельменецького відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок податкового адміністрування фізичних осіб ГУ ДПС у Чернівецькій області Сніжана Ізраілек.

Зокрема обговорено питання, які позитивно мають вплинути на надходження до місцевих бюджетів, а саме розширення бази оподаткування із сплати місцевих податків, зокрема податку на землю (орендної плати), збільшення кількості платників, легалізація доходів, оподаткування податком на доходи фізичних осіб при виплаті паїв за оренду землі сільськогосподарськими товаровиробниками. По даних питаннях відбулась цікава дискусія учасників зібрання, так як всі зацікавлені у збільшенні надходжень до бюджету громади та виконанні планових показників.

Також, на зустрічі проінформовано присутніх про одноразове (спеціальне) добровільне декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету - податкову амністію. Інформаційні матеріали, щодо застосування положень Податкового кодексу України у зв’язку з запровадженням одноразового (спеціального) добровільного декларування надано податківцями для розміщено на стенді Лівинецької територіальної громади, додатково повідомлено усіх учасників заходу, що з більшою інформацією, яка стосується одноразового спеціального декларування можна ознайомитись на субсайті Головного управління ДПС у Чернівецькій області в тематичному банері «Одноразове добровільне декларування», за посиланням: https://cv.tax.gov.ua/kampaniya