Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про стан роботи ГУ ДПС у Чернівецькій області із заявами, скаргами громадян за період з 01.01.2022 по 01.12.2022

опубліковано 02 січня 2023 о 14:48

За січень – грудень 2022 року до ГУ ДПС у Чернівецькій області надійшло 219 письмових звернень громадян, з них: 217 заяв (99%); 2 скарги (1%);  пропозицій (0%), за аналогічний період минулого року надійшло 294 письмових звернення громадян.

Найчастіші питання, порушенні у зверненнях громадян, стосуються фінансової, податкової та митної політики (211 звернень – 96% від загальної кількості), найпоширеніші з них: 33 звернення – місцеві податки, 32 звернення – реєстрація та облік платників податків, 1 звернення – загальнодержавні податки,          85 звернень - інформування про ухилення від сплати податків, 5 звернень – консультації з питань податкового законодавства, 9 звернень – ЄСВ, 3 звернення – відмова від РНОКПП, 43 звернення – інші питання, що належать до компетенції ДПС.

ГУ ДПС у Чернівецькій області розглянуто 214 письмових звернень (98% від усіх звернень), по 5 зверненнях термін надання відповіді не настав і вони знаходяться на розгляді. За результатами розгляду звернень: дано роз’яснення - 110, вирішено позитивно – 73, відмовлено – 3, звернень повернуто авторові у відповідності до ст. 5 ЗУ «Про звернення громадян» - 18, а 7 звернень надіслано за належністю, відповідно до ст.7 Закону України «Про звернення громадян» та 3 звернення, що не підлягають розгляду відповідно до ст.8 і 17 ЗУ «Про звернення громадян». Фактів несвоєчасного надання відповіді на звернення не зафіксовано. За січень - грудень 2022 року надійшло 2 скарги.

З звітний період 2022 року до ГУ ДПС у Чернівецькій області надійшло 1 колективне звернення.

За соціальним станом авторів звернень віднесено до категорій: 20 – пенсіонери (інформування про ухилення від сплати податків, податок на нерухоме майно, ЄСВ), 7 – підприємці (щодо роз’яснення податкового законодавства та інформування про ухилення від сплати податків), 172 - соціальний стан не визначено, 2 - особа з інвалідністю ІІІ група, 2 – учасник бойових дій, 14 – колишні працівники органів ДПС.

Звернення від непрацездатних осіб, а також осіб, що постраждали від Аварії на ЧАЕС, багатодітних сімей та інших громадян, які потребують соціального захисту не надходили.

З метою створення сприятливих умов щодо особистого спілкування громадян з посадовими особами Головним управлінням ДПС у Чернівецькій області, наказом від 27.07.2022 № 177 «Про затвердження графіку особистого прийому громадян» із змінами затверджено графік особистого прийому громадян посадовими особами Головного управління ДПС у Чернівецькій області.

Графік особистого прийому громадян розміщено на інформаційних стендах в адміністративному приміщенні Головного управління ДПС у Чернівецькій області та в 13 Центрах обслуговування платників. Також, графіки розміщено на офіційному порталі територіальні органи ДПС у Чернівецькій області. По мірі кадрових змін вносяться зміни до вищевказаних графіків та невідкладно оприлюднюються.

Протягом січня - грудня 2022 року посадовими особами органів ДПС області проведено 6 особистих прийомів громадян. З них, проведено начальником ГУ - 1, першим заступником, заступниками начальника ГУ – 4, іншими посадовими особами ГУ - 1. Скарги під час особистого прийому громадян не заявлялись.

Найбільш поширеними зверненнями громадян на особистому прийомі були питання щодо фінансової податкової та митної політики.

За 12 місяців 2022 року до Головного управління ДПС у Чернівецькій області на сервіс «Пульс» надійшло 13 звернень: 6 звернень – щодо роботи органів ДПС, 5 звернень - щодо реєстрації податкових накладних та звітності в електронному вигляді та 2 звернення - інше.

За аналогічний період минулого року на сервіс «Пульс» надійшло 25 звернень.