Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Громадська рада: Податківці публічно обговорили як буковинці декларували свої доходи за минулий рік

опубліковано 23 червня 2023 о 09:49

Вчора, 22 червня, відбулось засідання Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області.

Відкриваючи засідання голова Громадської ради – Олександр Побережний , зазначив, що він та всі члени «Клубу підприємців Буковини», представником якого він є, добре усвідомлюють відповідальність покладену під час війни державою на бізнес і відповідно сумлінно сплачують податки .

Також, звернув увагу, що на його думку і буковинці які торік отримували неоподатковані доходи які підлягали декларуванню мають сповна долучатися до економічного тилу у боротьбі з ворогом і відповідно сплачувати податки. Саме тому і до порядку денного засідання включено питання про підсумки проведення Деклараційної кампанії – 2023.

Продовжуючи тему, розпочату головою засідання, начальник податкової служби області – Віталій Шпак у своєму вступному слові акцентував , що одне із найважливіших завдань  – несплата податків має негативно сприйматися не тільки податківцями, але й суспільством. Тоді і тіньова економіка сама щезне – бо громадянська позиція це рушійна сила. 

Також Віталій Петрович поінформував учасників засідання про підсумки роботи служби області за п’ять місяців 2023 року та перспективи виконання червневих показників. Зазначивши, що буковинські платники від початку цього року заплатили понад 3 млрд 740,4 млн грн податкових платежів. Плюс 880,3 млн грн до аналогічних надходжень минулого року. Темп росту надходжень становить 30,8 відсотків. Єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування надійшло та 2 млрд 282,4 млн грн , що на 411,4 млн грн, або на 22,0 відсотки більше, ніж за п’ять місяців 2022 року.

 Під час засідання заступник начальника управління оподаткування фізичних осіб Андрій Світовий детально проаналізував підсумки декларування доходів буковинцями, звернув увагу на проблемні питання     та алгоритм їх вирішення.

Дискусія з питань сплати податків під час військового стану була надзвичайно дієвою. Члени Громадської ради активно обговорювали надходження до місцевих бюджетів, цікавилися динамікою та кількістю платників податку на доходи фізичних осіб, чи сплачують податки до місцевих бюджетів релоковані підприємства та обговорювали майбутні зміни до ПКУ.