Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

П Р О Т О К О Л   № 4 проведення засідання робочої групи Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області 

опубліковано 22 листопада 2023 о 12:03

Дата та час проведення: 21 листопада 2023р, 10 год. 00 хв.

Формат проведення : онлайнзасідання

Початок: 10.00

Головуючий: Олександр Побережний – голова Громадської ради (представник Громадської організації «Клуб підприємців Буковини»). 

Присутні: Представники інститутів громадянського суспільства: представник Громадської спілки «Палата аудиторів і бухгалтерів України - Людмила Осачук; представник Громадської Організації Міжнародний «Антикримінальний альянс - Сергій Казимірчик; представник Громадської організації «Рух українських патріотів»- Олександр Бордіженко; Голова Територіального відділення Всеукраїнської громадської організації «Асоціація платників податків України» в Чернівецькій області – Ігор Мисевич; представник Громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону «Козацька обласна варта» Федорійчук Іван Іванович.

Порядок денний:

Порядок денний: 

1.Оподаткування грантів 

2. Щодо продовження строку повноважень Громадської ради при Головному управлінні 

ДПС у Чернівецькій області

З питання 1-го порядку денного:

Надано слово представнику Громадської спілки «Палата аудиторів і бухгалтерів України - Людмилі Осачук яка винесла на обговорення питання, щодо порядку оподаткування грантів. Обговорили інформацію отриману від Головного управління ДПС у Чернівецькій області щодо оподаткування грантів  які надаються на користь фізичних осіб – підприємців благодійним фондом або громадською організацією та міжнародними благодійними організаціями. 

Але додатково зупинились на питанні: Отримання гранту від Центру зайнятості.

Згідно п.п.170.7 прим.1.1 п. 170.7прим. 1 ст 170 Податкового кодексу України не оподатковується та не включається до оподатковуваного доходу платника дохід у вигляді бюджетного гранту. Згідно п.п.170.7 прим1.2 п.170.7 прим.1 ст.170 ПКУ податковим агентом платника ПДФО під час надання гранту є надавач такого гранту. Платник сплачує ПДФО, якщо допущено порушення цільового використання гранту. 

Разом з тим згідно Постанови КМУ № 867 від 18.08.2021р. визначено перелік надавачів бюджетних грантів і це виключно Український культурний фонд. Тобто якщо навіть грант від Центру зайнятості, якого немає в переліку згідно  Постанови КМУ № 867, то тоді це безповоротна фінансова допомога, яка підлягає оподаткуванню, хоча це теж бюджетні кошти. 

 
ВИРІШИЛИ: 
Взяти до уваги інформацію Людмили Осачук. Та звернутися до ДПСУ за роз’ясненням  щодо оподаткування грантів від Фонду зайнятості.
(«ЗА» – одноголосно).
З питання 2-го порядку денного:

ВИСТУПИВ: Олександр Побережний, який зауважив що воєнний стан в Україні продовжується, а отже необхідно продовжити строк повноважень Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області на період воєнного стану на території України. 

ВИРІШИЛИ: 
Продовжити строк повноважень Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області на період воєнного стану на території України та протягом шести місяців з дня його припинення чи скасування у складі, затвердженому наказом Наказ від 19.02.2020р. № 105 «Про затвердження персонального складу Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області».

 («ЗА» – одноголосно).

Голова зборів                                                                           Олександр ПОБЕРЕЖНИЙ