Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ПРОТОКОЛ № 3 проведення позачергового засідання робочої групи Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області

опубліковано 02 листопада 2022 о 16:59

П Р О Т О К О Л   № 3

проведення позачергового засідання робочої групи Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області 

Дата та час проведення: 02 листопада 2022 року, 15 год. 00 хв.

Місце проведення: м.Чернівці, вул. Героїв Майдану, 200-А, зал засідань

Початок: 15.00

Головуючий: Олександр Побережний – голова Громадської ради (представник Громадської організації «Клуб підприємців Буковини»). 

Присутні: Представники інститутів громадянського суспільства: представник Громадської спілки «Палата аудиторів і бухгалтерів України - Людмила Осачук; Голова Територіального відділення Всеукраїнської громадської організації «Асоціація платників податків України» в Чернівецькій області – Ігор Мисевич; представник Громадської Організації Міжнародний «Антикримінальний альянс - Сергій Казимірчик; представник Громадської організації «Рух українських патріотів»- Олександр Бордіженко.

Представники ГУ ДПС в області:  Чернівчан Н.В. – заступник начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області, Коцим’юк М.М. – завідувач сектору інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Чернівецькій області, секретар Громадської ради.

Кворум є.

Порядок денний:

1.Вступне слово

2 Інформування громадськості про основні новації податкового законодавства, які набули чинності в період дії воєнного стану, зміни щодо електронного адміністрування ПДВ, використання податкових електронних сервісів ДПС, одноразове декларування

3. Різне

З питання 1-го порядку денного:

ВИСТУПИВ: Олександр Побережний, який поінформував присутніх що у зв'язку з прийняттям Указу Президента України від 24 лютого 2022 року № 64/2022 "Про введення воєнного стану в Україні" (зі змінами), затвердженого Законом України від 24 лютого 2022 року № 2102 - IX "Про затвердження Указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні", установчі збори з формування Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області не відбулися, тому шляхом голусування вирішили продовжити строк повноважень Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області та запропонував розпочати засідання Громадської ради.

ВИРІШИЛИ: розпочати засідання Громадської ради («ЗА» – одноголосно).

ВИСТУПИВ: Олександр Побережний, який озвучив порядок денний засідання Громадської ради, запропонував затвердити його та розпочати розгляд питань порядку денного.

ВИРІШИЛИ: затвердити порядок денний засідання Громадської ради, розпочати розгляд питань порядку денного («ЗА» – одноголосно).

ГОЛОСУВАЛИ ЗА ЗАПРОПОНОВАНИЙ ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

«За» – одноголосно.  

З питання 2-го порядку денного:

СЛУХАЛИ: Наталію Чернівчан, яка розповіла про ТОП зміни у податковому законодавстві під час воєнного стану. Присутнім була представлена інфографіка з детальним описом всіх податкових змін.

Також розглянули порядок та терміни переходу платників податків на спеціальну групу єдиного податку за ставкою 2 відсотки. Обговорили нюанси відновлення фактичних перевірок суб’єктів господарювання та обов’язкове застосування РРО.

Окрема увага була приділена змінам до Постанови 1165 в частині реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних. Цікава розмова була про переваги отримання онлайн послуг, стан декларування доходів громадян, отриманих ними у 2021 році та податковій амністії, термін якої продовжено до 1 березня 2023 року. 

Крім того, присутніх проінформовано про роботу Комунікаційної податкової платформи запровадженої Державною податковою службою України, яка покликана активізувати співпрацю державного органу з платниками. Електронна скринька комунікаційної податкової платформи: cv.ikc@tax.gov.ua

Дискутували про надання прав платникам податків, у разі неможливості сплачувати податки, чи подавати звітність - відтермінування їх податкових обов’язків на період після завершення дії воєнного стану

ВИРІШИЛИ: 1) взяти до уваги інформацію Наталії Чернівчан («ЗА» – одноголосно).

З питання 3-го порядку денного:

СЛУХАЛИ: Олександра Побережного який підводячи підсумки, щодо дискусії членів робочої групи, зауважив, що зниження податкового тиску на бізнес в умовах війни є правильний крок, однак і представникам бізнесу необхідно бути сумлінними і своєчасно виконувати свої податкові обов’язки. Сьогодні особливо важливим є питання наповнення бюджету задля підтримки економіки країни та ЗСУ.

ВИРІШИЛИ: взяти до уваги інформацію Олександра Побережного

  

Голова зборів                                                                            Олександр ПОБЕРЕЖНИЙ

Секретар                                                                                     Марія КОЦИМ’ЮК