Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

П Р О Т О К О Л № 9 проведення засідання Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області

опубліковано 25 листопада 2021 о 10:47

Дата та час проведення: 24 листопада 2021 року, 15 год. 00 хв.

Місце проведення: м.Чернівці, вул. Героїв Майдану, 200-А, зал засідань

Початок: 15.00

Головуючий: Олександр Побережний – голова Громадської ради

Присутні: Представники інститутів громадянського суспільства – 7 осіб.

Представники ГУ ДПС в області:  Чернівчан Н.В. – заступник начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області, Булавка Т.М. – заступник начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області, Наталія Донець - начальник управління контролю за підакцизними товарами, Коцим’юк М.М. – завідувач сектору інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Чернівецькій області, секретар Громадської ради.

Кворум є.

Порядок денний:

1.Вступне слово

2 Податковий контроль на ринку продажу палива - основні види податкових порушень та заходи для їх усунення

3. Різне

З питання 1-го порядку денного:

 ВИСТУПИВ: Олександр Побережний, який поінформував присутніх про наявність та запропонував розпочати засідання Громадської ради.

ВИРІШИЛИ: розпочати засідання Громадської ради («ЗА» – одноголосно).

ВИСТУПИВ: Олександр Побережний, який озвучив порядок денний засідання Громадської ради, запропонував затвердити його та розпочати розгляд питань порядку денного.

ВИРІШИЛИ: затвердити порядок денний засідання Громадської ради, розпочати розгляд питань порядку денного («ЗА» – одноголосно).

ГОЛОСУВАЛИ ЗА ЗАПРОПОНОВАНИЙ ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

«За» – одноголосно. 

 

З питання 2-го порядку денного:

СЛУХАЛИ: СЛУХАЛИ: начальника Головного управління ДПС області Шпака Віталія Петровича, який поінформував присутніх ,що за 10 місяців 2021 року до бюджетів усіх рівнів платники області сплатили понад 5 млрд 254 млн грн податкових платежів. Така сума перевищує надходження за аналогічний період минулого року на 821,7 млн грн.  

До місцевих бюджетів області надійшло 3 млрд 253 млн грн, що на 21,3 відсотки, або 572,2 млн грн більше ніж торік. Виконання показників затверджених місцевими Радами становить 104,3 відсотків. Додатково місцеві бюджети отримали 135,5 млн грн .

СЛУХАЛИ: заступника начальника Головного управління ДПС області Чернівчан Наталію Василівну, яка поінформував присутніх, про ринок продажу пального який знаходиться під пильною увагою усіх контролюючих органів. ДПС орган ліцензування і відповідно контролює роздрібний продаж акцизних товарів ліцензіатами.

Податковою оцінюється податкова ефективність, особливо тих хто здійснює роздрібний продаж пального. Наталія Чернівчан довела до відому присутніх, щодо сплати ПДВ податкова ефективність по Україні становить 1,09 відсотки в той же час в області  є продавці роздрібного пального де податкова ефективність складає0,11-0,12 відсотків, 0,01 а то і 0 відсотків. Якщо такі показники стають системними податкова служба здійснює фактичні перевірки таких суб'єктів.

В той же час Наталія Чернівчан зауважила що нелегальні продавці, це поле діяльності Нацполіції.

ВИРІШИЛИ: 1) взяти до уваги інформацію Наталії Чернівчан («ЗА» – одноголосно).

 Слухали: Наталію Донець – яка довела присутнім аналіз результатів діяльності суб'єктів господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю пальним за 10 місяців 2021 року. Також Наталія Донець зазначила що від загального обсягу роздрібної торгівлі пальним по країні в Чернівецькій області всього 3 відсотки.

Також звернула увагу присутніх на основних видах податкових порушень, зазначивши, що найпоширенішим порушеннями при продажу пального є неправильне відображення у фіскальних чеках кодів УКТЗЕД та  наголосила на необхідності проведення звірки КОАТУУ в усіх зареєстрованих РРО, ліцензіях на роздрібну продаж пального та повідомлення про об’єкти оподаткування за формою № 20 -ОПП.

Також Наталія Донець довела до відому, що планується ввести реєстр товаротранспортних накладних.

ВИРІШИЛИ: 1) взяти до уваги інформацію Наталії Донець («ЗА» – одноголосно).

З питання 3-го порядку денного:

СЛУХАЛИ: Олександра Побережного підвів підсумки проведеного засідання та зазначив, що спливає термін діяльності Громадської ради, тож  з метою виконання вимог, визначених постановою Кабінету Міністрів України від 03 листопада 2010 року № 996 «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики» необхідно анонсувати створення ініціативної групи з підготовки установчих зборів для формування нового складу Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області.  

ВИРІШИЛИ: пропозиції від представників інститутів громадянського суспільства щодо участі в роботі ініціативної групи надсилати не пізніше 17 грудня.  

 

 

Голова зборів                                                                            Олександр ПОБЕРЕЖНИЙ

 

Секретар                                                                                     Марія КОЦИМ’ЮК