Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ПОЛОЖЕННЯ про Ініціативну групу з підготовки установчих зборів для формування Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області

опубліковано 28 грудня 2021 о 14:12

ПОЛОЖЕННЯ

про Ініціативну групу з підготовки установчих зборів для формування Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області

1.Загальні положення

1.1.Ініціативна група з підготовки установчих зборів для формування Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області (далі - Ініціативна група) - це  тимчасове об'єднання  зацікавлених представників інститутів громадянського суспільства та фахівців структурних підрозділів Головного управління ДПС у Чернівецькій області (далі – ГУ, яке створюється для забезпечення організаційно-аналітичних заходів з підготовки та проведення зазначених зборів.

1.2.Членство у складі Ініціативної групи є добровільним.

1.3.До складу  Ініціативної групи можуть увійти представники інститутів громадянського суспільства, у т.ч.  громадських рад, що діяли при державних податковій службі України, а також фахівці профільних  структурних підрозділів Головного управління, на які покладено координацію роботи із взаємодії з громадськістю та здійснення правової оцінки діяльності Ініціативної групи.

1.4.Керівник Ініціативної групи обирається з числа громадськості шляхом відкритого голосування 2/3 голосів загального складу Ініціативної групи під час першого засідання цієї групи.

1.5.Ініціативна група у своїй діяльності керується цим Положенням, Законом України від 22 березня 2012 року №4572-VI "Про громадські об'єднання, Указом Президента України від 31 липня 2004 року №  854 "Про забезпечення умов для більш широкої участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики" та постановою Кабінету Міністрів України від 03 листопада 2010 року №  996 "Про забезпечення участі громадськості  у формуванні та реалізації державної політики» та  іншими нормативно правовими актами  з питань діяльності громадськості.

2. Мета та завдання

2.1.Відпрацювання механізмів формування Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області.

2.2. Здійснення організаційних заходів  з підготовки та проведення установчих зборів для формування  Громадської  ради при Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області.

2.3.Розробка методичних рекомендацій щодо процедури проведення установчих зборів (визначення дати проведення, етапів підготовки зборів, формату зразка заяви та її додатків, встановлення порядку ведення зборів, обговорення  пропозицій  щодо головуючого на  зборах  та  порядку голосування, розгляд інших питань).

2.4. Визначення відповідальних за збір .заяв і додатків до них, а. також узагальнення наданих документів від інститутів громадянського суспільства, які виявили готовність взяти участь у проведенні установчих зборів.

2.5.Підготовка аналітичних матеріалів до установчих зборів.

2.6. Розробка порядку денного установчих зборів, форми бюлетеня для голосування та інших документів, необхідних для організації та проведення установчих зборів.

2.7. Забезпечення  інформування  громадськості про склад Ініціативної групи, прізвище, ім'я  та контактні дані відповідальної  особи, відомості про діяльність Ініціативної  групи.

2.8. Підготовка  повідомлень про дату, час, місце, порядок проведення установчих зборів, порядок подання заяв для участі у них.

2.9. Проведення засідань Ініціативної групи з питань організації та проведення установчих зборів.

2.10. Підготовка протоколів засідань.

2.11. Підготовка та затвердження списку учасників установчих зборів.

3.Основні напрямки діяльності

3.1.Планування діяльності Ініціативної групи.

3.2.Здійснення організаційних заходів.

3.3.Забезпечення взаємодії з представниками інститутів громадянського суспільства та структурними підрозділами Головного Управління.

3.4.Підготовка аналітичних матеріалів.  

4. Права та обов’язки членів Ініціативної групи

4.1. Члени Ініціативної групи мають однакові права та несуть рівну відповідальність за свої дії.

4.2. Приймають заяви від інститутів громадянського суспільства, а також інші документи, передбачені Типовим положенням про громадську раду при міністерстві, іншому центральному органі виконавчої влади, Раді міністрів АР Крим, обласній, Київській та Севастопольській міській, районній, районній у мм. Києві та Севастополі державній адміністрації, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 03 листопада 2010 року № 996 „Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики” зі змінами (далі – Типове положення).

4.3. Опрацьовують подані інститутами громадянського суспільства документи на предмет їх відповідності встановленим вимогам.

4.4. Складають список кандидатів до складу громадської ради, які братимуть участь в установчих зборах, та список представників інститутів громадянського суспільства, яким відмовлено в участі в установчих зборах, із зазначенням підстави для відмови.

4.5. Не пізніше ніж за 15 календарних днів до проведення установчих зборів інформують інститут громадянського суспільства про виявлені невідповідності у поданих ним документах та пропонують усунути їх протягом семи календарних днів.

4.6. Не пізніше ніж за три робочі дні до проведення установчих зборів забезпечують подання до ГУ ДПС узагальненої інформації, передбаченої п. 11 Типового положення, у тому числі уточнену інформацію про дату, час та місце проведення установчих зборів для розміщення на єдиному веб-порталі ДПС.

4.7. Виконують доручення керівника Ініціативної групи за результатами засідань.

4.8. Надають пропозиції з питань організації проведення установчих зборів.

4.9. Здійснюють аналіз результатів роботи Ініціативної групи.

4.10. Делегують уповноваженого представника Ініціативної групи для відкриття установчих зборів.

4.11. Беруть особисту участь в установчих зборах.