Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці вивчали законодавчі норми про запобігання та врегулювання конфлікту інтересів під час виконання своїх посадових обов’язків

опубліковано 14 червня 2024 о 10:43

Сьогодні, під час внутрішнього навчання у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області, завідувач сектору з питань запобігання та виявлення корупції Дмитро Правоторов нагадав колегам про основні законодавчі вимоги Закону України «Про запобігання корупції», зробивши акцент на  основних складових конфлікту інтересів – зокрема приватний інтерес, майновий чи немайновий.

Дмитро Правоторов звернув увагу підчас в засідання на типові обставини та ситуації, що свідчать про наявність приватного інтересу чи зумовлюють його виникнення, суперечність між приватним інтересом та повноваженнями та обов’язками податківців у зв’язку з наявністю конфлікту інтересів.

Також посадовець роз’яснив кому та в яких випадках повідомляти про наявність реального чи потенційного конфлікту інтересів. Особливий наголос під час виступу було зроблено на відповідальність податківців за порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів та обмежень щодо запобігання корупції.