Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про правила етичної поведінки  йшлося під час навчання фахівців податкової служби Буковини

опубліковано 22 грудня 2023 о 11:20

Сьогодні, під час внутрішнього навчання у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області, фахівець сектору з питань запобігання та виявлення корупції Ігор Кермач, нагадав про неухильне дотримання податківцями правил етичної поведінки, які затверджено Наказом від 02.09.19р. №52 «Про затвердження Правил етичної поведінки в органах Державної податкової служби».

Ігор Кермач звернув увагу присутніх, що у вказаних Правилах виписані чіткі вимоги до етичної поведінки посадових осіб служби, яких слід дотримуватимуться при виконанні своїх обов’язків.

Серед основних вимог - податківці зобов'язані сумлінно, компетентно, результативно та відповідально виконувати свої обов’язки, бути неупередженими, неухильно дотримуватися загальновизнаних етичних норм поведінки, з повагою ставитися до прав, свобод та законних інтересів громадян.

Також необхідно всім працівникам податкової служби пам’ятати, що за порушення правил етичної поведінки державний службовець притягується до дисциплінарної відповідальності. Йдеться про такі заходи дисциплінарного стягнення, як зауваження, догана, попередження про неповну службову відповідність, або навіть звільнення з посади державної служби - акцентував Ігор Миколайович.

Крім того, фахівець нагадав присутнім про дотримання основних положень Закону України «Про запобігання корупції» від 14 жовтня 2014 року № 1700-VII.

На завершення навчання начальник Головного управління ДПС у Чернівецькій області Віталій Шпак наголосив, що дотримуватися  Правил етичної поведінки працівники податкової служби повинні як під час виконання своїх службових обов'язків, так і в позаробочий час.