Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківців Буковини ознайомили з нюансами подання декларації держслужбовця

опубліковано 19 жовтня 2023 о 14:50

Сьогодні, під час проведення ZOOM конференції для працівників  податкової служби Буковини начальник сектору з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління ДПС у Чернівецькій області Дмитро Правоторов акцентував, що Законом України № 3384-ІХ від 20.09.2023 р. «Про внесення змін до деяких законів України про визначення порядку подання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, в умовах воєнного стану» відновлюється електронне декларування державними службовцями.
За його словами, Законом визначено обов'язок суб'єктів декларування, які у 2022 - 2023 роках не подали декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, подати відповідні декларації не пізніше 31 січня 2024 року.
Провідний фахівець сектору з питань запобігання та виявлення корупції Оксана Конопницька розповіла, ті особи, які під час дії воєнного стану до набрання чинності Законом №3384 вже подали декларації за 2021-2022 роки, за потреби мають право подати виправлені декларації за ці періоди. Для цього протягом 14 днів з дня набрання чинності Законом їм необхідно буде письмово в довільній формі звернутися до НАЗК з проханням забезпечити можливість подати виправлену декларацію. Акцентувала, що граничний термін подання звернення про виправлення декларації – 25 жовтня 2023 року.
Особливо звернула увагу співробітників на те, що після отримання дозволу, зазначені суб'єкти декларування зможуть тільки один раз упродовж 30 календарних днів (з дня відкриття доступу) подати виправлені декларації за ці періоди. Про надання такої можливості декларантам буде повідомлено в їх персональні електронні кабінети у Реєстрі декларацій, без направлення офіційного листа.
Дмитро Правоторов зауважив, у разі виникнення нагальних питань під час заповнення декларації держслужбовця, працівники податкової служби Буковини можуть звертатись за більш детальними роз’ясненнями до сектору з питань запобігання та виявлення корупції.