Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платники Чернівецької області від початку року сплатили майже 2 млрд 639,8 млн грн єдиного соціального внеску 

опубліковано 13 червня 2024 о 09:21

Як повідомила в.о. начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Теодозія Чернецька сплата єдиного соціального внеску за п’ять місяців 2024 року порівняно з аналогічним періодом минулого року збільшилася на 16,1 відсоток або на 365,8 млн грн і складає 2 млрд 639,8 млн грн.

Теодозія Юріївна наголошує роботодавцям та представникам підприємництва, що єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування - є джерелом наповнення фондів соціального страхування, з яких здійснюються виплати пенсій, забезпечуються соціальні гарантії на випадок безробіття, нещасних випадків на виробництві чи професійних захворювань.

А гарантією надходження в повному обсязі цього внеску до бюджету - є детінізація доходів та легальна зайнятість, тобто включення до оподаткування всієї суми отриманих доходів та належне оформлення найманих працівників.

Теж, керівниця податкового відомства нагадує платникам єдиного соціального внеску , що до страхового стажу зараховується лише той період підприємницької діяльності чи роботи найманим працівником за який сплачено страхові внески у сумі не меншій, ніж мінімальний та просить враховувати, що несплата внеску призводить до втрати страхового стажу, необхідного для призначення пенсійних виплат у майбутньому.

 З 1 квітня 2024 року мінімальний страховий внесок  становить 1760 гривень  (МПЗ 8000*22%).