Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Буковинські платники сплатили до казни понад 82,4 млн грн рентних платежів

опубліковано 17 січня 2024 о 09:45

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області інформують за підсумками 2023 року буковинські платники податків перерахували до бюджетів всіх рівнів понад 82,4 млн грн рентних платежів.
Зокрема, у минулому році до державного бюджету спрямовано майже 44,8 млн грн рентних платежів. Згідно з розподілом коштів у розпорядженні місцевих громад регіону залишилось 37,6 млн грн надходжень від користувачів природних ресурсів. 
Зокрема, з них найбільшу суму сплачених ресурсних платежів до зведеного бюджету складає рентна плата за спеціальне використання лісових ресурсів – майже 38,8 млн грн.
Також, вагомі надходження склала рентна плата за користування надрами – 26,7 млн грн. в тому числі, плата за користування надрами для видобування нафти – 3,1 млн грн, для видобування природного газу – 17,3 млн гривень.
Крім того, рентної плати за спеціальне використання води платники регіону сплатили понад 14 млн грн.
Окрім того, до держбюджету надійшла сплата за користування радіочастотним ресурсом України – 313,1 тис грн. Натомість місцеві бюджети отримали ренту за видобування корисних копалин місцевого значення – 2,6 млн грн.