Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Роздрібний продаж підакцизних товарів додав до бюджетів буковинських громад понад 22 мільйони гривень

опубліковано 13 березня 2023 о 10:39

За підсумками січня - лютого 2023 року суб’єкти господарювання сплатили до бюджету 2,0 мільйони гривень за придбані ліцензії на торгівлю  алкоголем, тютюном та на реалізацію пального. Крім того до територіальних бюджетів області надійшло 20,2 млн грн акцизу з роздрібної торгівлі підакцизних товарів – повідомили у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області.

Уся підакцизна продукція - алкоголь, цигарки та пальне, повинна реалізовуватися оптом та вроздріб лише за наявності ліцензії на такий вид діяльності – зауважують у податковому відомстві. 

Крім того, що серед умов, які вказують на те, що алкоголь  і тютюнові вироби відповідають стандартам якості та реалізуються з дотриманням вимог закону, - марка акцизного податку встановленого зразка на кожній одиниці продукції та ліцензія у продавця такого товару.

Якщо Ви володієте інформацією про реалізацію, зберігання пального та фальсифікованих алкогольних напоїв і тютюнових виробів, немаркованих марками акцизного податку встановленого зразка, реалізацію таких товарів особам, які не досягли 18 років, чи торгівлю пальним, алкогольними напоями та тютюновими виробами без наявності ліцензій, варто повідомити про такі факти за номерами (0372)512656; +380500709472; +380506656932 (управління контролю за підакцизними товарами ГУ ДПС у Чернівецькій області). Своє повідомлення Ви можете також надіслати поштою за адресою: м. Чернівці, вул. Героїв Майдану, 200 А.