Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Аудитори податкової служби Буковини додатково поповнили бюджет на 41,0 мільйон гривень

опубліковано 21 грудня 2021 о 14:00

За інформацією заступника начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Наталія Чернівчан податкові аудитори у січні – листопаді 2021 року провели 586 перевірок (39 планових, 166 позапланових та 381 фактичну перевірку).

Перевірками донараховано понад 24,4 млн грн узгоджених сум податкових зобов’язань, що на 10,6 млн грн більше як за аналогічний період торік.

Також, за вказаний період за результатами проведених перевірок зменшено від’ємне значення об’єкта оподаткування податком на прибуток на 15,9  млн. грн. та залишок від'ємного значення, який після бюджетного відшкодування включається до складу податкового кредиту наступного податкового періоду на суму 3,0 млн грн. Суму ПДВ заявлену до відшкодування з бюджету зменшено на 4,1 млн грн.

Із донарахованих сум за актами перевірок поточного року та минулих років впродовж січня - листопада  2021 року надійшло до бюджету понад 41,0 млн грн несплачених податкових зобов‘язань.

Наталія Чернівчан відзначає, враховуючи «карантинний мораторій» на деякі види перевірок сьогодні у податківців під особливою увагою фактичні перевірки з питань: обліку, ліцензування, виробництва, зберігання й транспортування пального, спирту етилового, алкогольних напоїв і тютюнових виробів; цільового використання пального та спирту етилового платниками податків; обладнання акцизних складів витратомірами-лічильниками та/або рівномірами-лічильниками; здійснення функцій, визначених законодавством у сфері виробництва й обігу спирту етилового, алкогольних напоїв і тютюнових виробів, пального, з підстав, визначених пп. 80.2.2, 80.2.3 та пп. 80.2.5 Кодексу.