Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Понад 3,6 млрд гривень єдиного внеску сплатили підприємництво та роботодавці Буковини

опубліковано 15 грудня 2021 о 11:25

У податковому відомстві області повідомили, що за одинадцять місяців 2021 року підприємництво та роботодавці Чернівецької області сплатили 3647,1 мільйон гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Темпи росту сплати ЄСВ перевищують рівень надходжень минулого року на 17 відсотків або 528,8 мільйона гривень.

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області нагадують, що згідно з Законом України «Про державний бюджет України на 2021 рік» з 1 грудня 2021 року підвищився розмір мінімальної заробітної плати до 6500 гривень, а отже змінюється й мінімальна ставка єдиного соціального внеску.

Відтак, мінімальний розмір ЄСВ з 1 грудня становить 1430 грн  (6500 грн х 22%). Терміни сплати ЄСВ не змінюються. Реквізити небюджетних рахунків для зарахування єдиного соціального внеску за посиланням: https://cv.tax.gov.ua/okremi-storinki/arhiv/446509.html

Єдиний внесок підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника. За наявності у платника ЄСВ одночасно із зобов’язаннями із сплати ЄСВ зобов’язань із сплати податків, інших обов’язкових платежів, передбачених законом, або зобов’язань перед іншими кредиторами зобов’язання із сплати ЄСВ виконуються в першу чергу і мають пріоритет перед усіма іншими зобов’язаннями, крім зобов’язань з виплати заробітної плати (доходу).

Адже чинним законодавством, що регулює порядок нарахування, обчислення і сплати ЄСВ, не передбачено розстрочення та відстрочення заборгованості по сплаті ЄСВ.