Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Впродовж п’яти місяців 2021 року платникам області відшкодовано понад 111 мільйонів гривень податку на додану вартість

опубліковано 16 червня 2021 о 13:33

Про це інформують у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області. Загалом за п’ять місяців цього року платники області задекларували понад 128 мільйонів бюджетного відшкодування податку на додану вартість на свої рахунки.

 В області налічується 85 декларантів бюджетного відшкодування. У числі підприємств, які задекларували бюджетне відшкодування податку на додану вартість , 56 підприємств що здійснювали експортні операції на суму понад 90,3 млн грн; 17 на суму 16,6 млн грн - міжнародні перевезення; 5 на 1,2 млн грн  - які використовують працю осіб з вадами здоров’я; 7 на 19,8 млн грн інших підприємств які здійснюють операції з придбання та спорудження основних засобів. Більшість з них, реально створюють додану вартість та ефективно продають свою продукцію на європейському ринку.

Також податківці відзначають, що незважаючи на постійне вдосконалення електронної системи процесу відшкодування ПДВ бізнесу упереджено 13 випадків неправомірного відшкодування ПДВ на суму понад 2,9 млн. грн.  

Також у відомстві розповідають, що в області стабільно зростають надходження податку на додану вартість. Так, за січень – травень цього року забезпечено збір податку на додану вартість до державного бюджету у сумі  майже 421,5 млн грн - це більше на 71,8 млн грн минулорічних показників.