Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Понад 268 мільйонів гривень єдиного соціального внеску сплатили страхувальники Буковини

опубліковано 11 лютого 2021 о 08:30

За підсумками січня 2021 року страхувальники краю перерахували 268,3 млн грн єдиного соціального внеску.

Зокрема, сума єдиного внеску нарахованого роботодавцями на суми заробітної плати та винагороди за договорами ЦПХ, склала 198 млн грн, від фізичних осіб-підприємців та осіб, які проводять незалежну професійну діяльність, надійшло майже 38 млн грн. Єдиний внесок нарахований на суми грошового забезпечення військовослужбовців склав 18 млн грн.

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області звертають увагу, що мінімальна зарплата в Україні з 1 січня 2021 року складає –  6000 гривень, а відповідно мінімальний щомісячний страховий внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у 2021 році складає 1320 грн.

Крім того у відомстві нагадують, що фізичні – особи підприємці які не отримували доходи, до 1 березня 2020 року можуть подати заяви на списання сум недоїмки з єдиного внеску. Заяви на списання недоїмки з єдиного соціального внеску подають фізичні особи - підприємці (крім підприємців, що обрали спрощену систему оподаткування) та особи, що провадять незалежну професійну діяльність, які за період з 1 січня 2017 року до 1 грудня 2020 року не отримували дохід (прибуток) від їх діяльності, що підлягає обкладенню податком на доходи фізичних осіб, мають право на списання суми недоїмки з єдиного внеску, а також штрафів та пені, нараховані на ці суми недоїмки.