Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Понад 1,5 мільярда гривень податків отримали місцеві бюджети впродовж першого півріччя

опубліковано 09 липня 2020 о 11:59

У першому півріччі поточного року до місцевих бюджетів Чернівецької області направлено 1507,4 млн. грн. місцевих податків. В порівнянні з минулим роком надходження збільшились на 16,6 млн. грн.

Місцеві бюджети це визначальна ланка місцевих фінансів, що сформовані для виконання повноважень органів місцевого самоврядування. Лідерами надходжень до місцевих бюджетів є податок на доходи фізичних осіб, єдиний податок та плата за землю.

Податку на доходи фізичних осіб до місцевих бюджетів направлено 1018,5 млн. грн., у порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження збільшилися на 28,7 млн. грн.

Від суб'єктів малого і середнього підприємництва надійшло 222,4 млн. грн. єдиного податку. Податкові надходження від плати за землю склали 146,6 млн. грн.

Крім того місцеві бюджети поповнюються за рахунок акцизного збору з роздрібного продажу підакцизних товарів, надходження склали 50,0 млн. грн., за користування лісом, надрами й водою отримали 17,3 млн. грн., податку на прибуток – 15,9 млн. грн., за ліцензії на право оптової та роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами місцеві бюджети отримали 7,3 млн. грн.